Mere sang og rytmik i Børnehaven

Pris

Gratis for københavnske dagtilbud

Dato & TID

Book Her

Få besøg af musikpædagog Cæcilie og få mere inspiration til sang og leg med småinstrumenter
Klassetrin / Alder
Bydel

Med 'Mere sang og rytmik i Børnehaven' tager musiker og musikpædagog Cæcilie Emborg enten ud på institutionerne eller inviterer indenfor i Børnekulturhus Ama'r. Forløbet består af 4 gange a ca 45 minutter hvor børn og pædagoger introduceres til og over tid bliver komfortable med rim, remser, nye sange og lege, de arbejder desuden med hvordan (mindre) rytmik-instrumenter kan sættes i brug til at akkompagnere sange og lege og hvordan bevægelser og fagter kan understøtte en musisk fornemmelse af rytme, puls og periode. Afslutningsvis modtager institutionen et sang- og idehæfte så både børn og pædagoger kan fortsætte med musikken selvom forløbet er slut. 

Undervisningens første mål er at give glæde ved sang og musik, den har en fast ramme, der etablerer et trygt rum for både børn og voksne, og tager udgangspunkt i de instrumenter, der måtte være i institutionen - ellers har vi en basispakke til brug i undervisningen og til inspiration for eventuelle indkøb. 

Kombinationen af toner, lyde, rytmer og ord er grundlaget i sproget og netop denne måde at arbejde med rytmik og sang i en legende kontekst styrker både fornemmelsen for sproget og det at indgå i et fællesskab. Det at skabe musisk sammen og lykkes med en leg eller sang i et musikalsk fællesskab kræver at man lytter til sig selv og hinanden, overholder de regler vi sætter op for legen og deltager på det niveau man kan, i samarbejde med de andre.

 

Mulige datoer for forløb i 2024: 

2 forløb (helst sammen institution) onsdage den 3., 10., 17. og 24. april

2 forløb (helst sammen institution) fredage den 5., 12., 19. og 26. april

1 forløb onsdage den 4., 11., 18., og 25. september