POSTMYSTERIET - tegn jeres egne frimærker

Sted

ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation
Øster Allé 3, København, Danmark
2100
København Ø

Pris

Gratis for københavnske dagtilbud

Dato & TID

Postbuddet på ENIGMA har brug for jeres hjælp! Der er sket noget skrækkeligt. Et brev er forsvundet i tiden - og det er et kærestebrev!
Klassetrin / Alder

Postmysteriet er bygget op om en fiktiv fortælling om et postbud, der rejser i tiden for at finde et brev, der er blevet væk i tiden - et originalt kærestebrev fra år 1820. Børnene hjælper postbuddet med at løse en række opgaver, så brevet kan sendes tilbage i tiden. Forløbets legende aktiviteter giver bl.a. anledning til at tale om, hvorfor folk sender sure emojis til hinanden. Hvordan føles det at få en sur emoji? Hvorfor misforstår vi lettere hinanden i den digitale end i den fysiske verden? Derudover leger og lærer børnene om beskedens historiske og digitale vej fra afsender til modtager. De rutsjer som prikker og streger og lærer om morsekode. Til slut lærer de om frimærker og tegner deres egne. Frimærker kan bruges ifm. en brevskrivningsaktivitet hjemme i børnehaven. 

I Postmysteriet lærer børnene om verden før iPads og internet. Historien kan bidrage til, at børnene forstår, hvordan den teknologi de selv vokser op med, er formet.

Forløbet understøtter flere læreplanstemaer idet børnene både bruger krop og sanser, indgår i dialog og leger med historiens kulturelle og teknologiske udtryk. Endelig er de selv skabende, når de tegner deres egne frimærker