Frederik 4.s hofskole for begyndere - med/uden våbenskjoldsværksted

Sted

Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350
København K

Pris

Gratis for københavnske dagtilbud
650,00 kr.

Dato & TID

På Rosenborg er der brug for nye adelsfolk. Gennem historiske fortællinger og sjove opgaver undersøger vi, om børnene kan blive en del af Frederik 4.s hof.
Klassetrin / Alder
Bydel

Hoffet på Frederik 4.s tid var stort og skulle varte både kongen, hans familie og gæster op. I undervisningsforløbet ”Frederik 4.s hofskole – for begyndere” er opgaven for børnene sammen med læringspiloten at finde et nyt hof til kong Frederik 4. og Rosenborg Slot. Forløbets overordnede mål er at lære børnene at tage på tur og gå på museum. Børnene får yderligere et indblik i den historie, der har været med til at skabe det liv og samfund, som vi lever i i dag. Herigennem kan børnene på sigt opnå en forståelse af, at de selv er historieskabte og historieskabende.

Gennem fortællinger og aktiviteter afprøver børnene, om de har det, der skal til for at blive en del af Frederik 4.s kongelige hof. De hører om Frederiks 4.s oldefar Christian 4., der byggede slottet som sommerhus og gik i blodig krig mod svenskerne, hvor han mistede sit ene øje. Skjulte monogrammer og historier i lofterne skal desuden findes, og musik høres liggende på slottets fine gulve. I riddersalen prøver børnene at gå, bukke og neje korrekt, og ikke mindst så øver de sig på at blive en rigtig adelig. Vi oplever de dyrebare kongekroner, der bevogtes i skatkælderen dybt under Rosenborg Slot. Måske er børnene også så heldige, at de ligesom Frederik 4. får lov at skabe deres helt eget våbenskjold og dermed kan kalde sig adelige i Frederik 4.s hof.

Forløbet  kan købes i webshoppen på www.kongernessamling.dk. For spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores bookingafdeling på tlf. 33 18 60 55, telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10 til 12, eller på e-mail: booking@kosa.dk. I tilfælde af afbestilling mindre end 14 dage før tidspunktet for turens afvikling vil det fulde beløb blive opkrævet. 

BEMÆRK: Forløbet er gratis for Københavnske daginstitutioner. Der tages forbehold for udsolgte Åben Dagtilbud. Tilmelding til et Åben Dagtilbud kan ikke foretages gennem webshoppen! Send i stedet for en mail til booking@kosa.dk eller ring til 3318 6055. Her bedes du oplyse følgende:

  • Ønsket dato for forløbet (gerne flere datoer)
  • Navn og postadresse på instutition
  • Pædagogens navn og mobiltelefonnummer
  • Alder på børnegruppen
  • Antal børn og voksne