Eventyrkufferten

Sted

Hos jer eller Anemonen
4 Suhmsgade
1125
København K

Pris

Gratis for københavnske dagtilbud

Dato & TID

Hvordan lyder det når der er fest på slottet, hvordan føles mos-bunden i den hemmelige skov, hvor gemmer de magiske bønner sig henne? Kom og vær med.
Klassetrin / Alder
Bydel

I forløbet ”Eventyrkufferten” vækker fortæller og børn i fællesskab et udvalgt eventyr til live. Antal: Op til 15 deltagende børn.  Med afsæt i dramapædagogikken bygger forløbet på børnenes sanser, krop, fantasi, improvisationer og egen skaberlyst. Sammen laver børnene selv lydeffekterne til eventyret, finder og sanser eventyrlige skatte og lever sig ind i eventyrfigurerne. Hvordan lyder det når der er fest på slottet, hvordan føles mos-bunden i den hemmelige skov, hvor gemmer de magiske bønner sig henne, hvordan går trolden og hvad er dens livret egentlig? Med sig har formidleren sin eventyrkuffert, hvori der ligger udklædning, små overraskelser og rekvisitter til børnene. Disse vil blive taget i brug undervejs i den levende eventyrfortælling.

 Målet er at aktivere børnenes kreativitet og følelser, glæde ved fantasifulde fortællinger og samtidig øve deres koncentration, turtagning og både kropslige og sproglige sammenspil børnene imellem og mellem formidler og børn. Forløbet er også en kim til at styrke børnenes forhold til litteratur fx ved at bruge eventyr der kan forberedes som oplæsning i børnehaven inden eller efter.

10 stk. er støttet af Åben dagtilbud, Københavns Kommune.